Custom Menu

Emilie Bonjé - fotografie - persoonlijke portretten
18033
page-template-default,page,page-id-18033,ajax_leftright,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Emile

Een fotografieproject van kinderen met het Syndroom van Down. Ik legde hen vast op de gevoelige plaat, een project in samenwerking met MIEX vzw. Het resulteerde in ‘Emile – de schoonheid van imperfectie’: een fotoboek met indringende zwart-witportretten. De gelijknamige expo startte in maart 2016 in de Gentse Sint-Niklaaskerk en reist verder langs diverse locaties in binnen- en buitenland. Fotografe Lieve Blancquaert is artistiek meter van het project.

Skin : Alopecia

Portretten van mensen met alopecia universalis, een auto-immuunziekte waarbij alle haren op het lichaam uitvallen en vervolgens nauwelijks of niet meer terugkeren. Ik portretteer ze als menselijke sculpturen, gemaakt van huid.

Skin : Wijnvlekken

Ik ontmoette een vrouw met een litteken in het gezicht. Dat had ze overgehouden aan het verwijderen van een moedervlek. Het gegeven fascineerde me. Hoe vind je met een van de norm afwijkend uiterlijk je plek in deze wereld? Welke invloed heeft het op je zelfbeeld en identiteitsvorming? De zoektocht leidde tot ‘Skin’, een reeks beelden van mensen met wijnvlekken in het gezicht. Grillige, organisch gegroeide aquarellen op een canvas van menselijke huid.